logo Infovek Versenyek - Sútaže
MJ > Versenyek - Sú?aže > Pegazus alkotópályázat 2007

Pegazus alkotópályázat 2007

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága idén is meghirdeti irodalmi alkotópályázatát középiskolás korú alkotók részére az alábbi kategóriákban:

I. kategória: vers
II. kategória: próza

Beküldési határidő: 2007. május 10.

Pályázhatnak szlovákiai, itthon vagy Magyarországon tanuló középiskolások magyar nyelvű versekkel vagy szépprózákkal. Egy pályázó több alkotással és akár mindkét kategóriában is részt vehet a pályázaton.
A pályázat jeligés. A nevet és a címet, a pályázó életkorát, valamint a látogatott középiskola megnevezését, elérhetőségeit kérjük lezárt borítékban mellékelni, amelyre csak a jeligét kell ráírni. A jelige az oldalszámokkal ellátott kézirat minden oldalán szerepeljen!

A pályaműveket három példányban kérjük postázni a következő címre: Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Erzsébet tér 1., 929 01 Dunajská Streda.

A pályázat e-mailben is benyújtható, ebben az esetben a kért adatok a levélben szerepeljenek, a pályázati anyagok pedig külön dokumentumként legyenek csatolva a levélhez.
Az értékelésről szakmai zsűri gondoskodik. A zsűri elnöke Tóth László Forbáth Imre-díjas költő, tagjai pedig Hizsnyai Zoltán József Attila-díjas és Vida Gergely Madách-nívódíjas költő. Védnökök: Grendel Lajos Kossuth-díjas író és Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő.

A díjak, mindkét kategóriában:
1. díj: 3000 korona és értékes könyvcsomag
2. díj: 2000 korona és értékes könyvcsomag
3. díj: 1000 korona és értékes könyvcsomag

A kategóriákban egy-egy védnöki különdíjat (értékes könyvcsomag) is kiosztunk, és a díjban részesített pályamunkákat a nyilvánosság elé tárjuk Társaságunk weblapján (www.szmit.sk). A díjazottak felkészítő tanárait is jutalomban részesítjük.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás Pozsonyban, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában lesz 2007. június 22-én.


© 1999-2004 Projekt INFOVEK
Posledná zmena: 19.2.2007